Saturday, July 23, 2016

Kisah raya wif my all kesayangan


assalamualaikum semua..

hye macam mana raya uolss tahun ni?
best?
banyak duit raya?
banyak gi rumah orang beraya?
ramai ke datang rumah uols beraya?
iuols biasa biasa je tahun nie.. raya pun kat rumah berapa hari je.. sampai raya ke-5 then balik U dah..
tahun ni abang and akak mostly raya kat rumah pak mak mertua depa.. so yg tinggal bujang bujang mak abah je.. tapiii naseb akak and husband and little harraz join us raya tahun nie.. :)) 
tahun ni pun tak ikut beraya ngan kawan kawan..time soooooo limited..:( 
but im so happyy duit raya still macam biasaaaa..wewoooo.. alhamdulilah.. that's one sources u guyss utk hidup dekat U nnti.. very necessary..HAHAHAHA.. even tak sebanyak last year.. but its okayy dear..bersyukur plisss.. hihihi.. 

for 1st syawal.. my family as usual pagi tu kelam kabut bangun..not my family actually nab sorang yg selalu kelam kabut sbb bangun lambat..kahkahkahkah.. oke then we prepare breakfast for all guys kat rumah sebelum dorang pergi solat raya.. then  sementara dorang gi solat  raya.. we are gegirl tak follow dorang just stay at home settle all the preparation and siap siap wearing baju raya semualahh.. hehe..  lepas je dorang balik solat.. kitorg get ready for salam salam raya.. then take take picture rayaaa uolsss.. so here a few guysss... 





























ha... nampak tak kanak kanak riang kat atas nie... ippi andak ngan nor..
dari jauh deme datang tauu..
dari JOHOR ke SABAK BERNAM gitu..
rajin dorg datang..macehhhhh

TAPI nak tau satu cite tak??? KISAH nye.....

dorang ni sampai rumah nab around pkul 2 lebih macam tu..
then sembang makan sembang makan..
pasal makan uishhh jangan cite lahh.. ippi ngan nor berpinggan-pinggan makan haaa..
hahaha..ape tak nya nab minta my mom masakkan sambal udang petai for themmm .. selera sungguh... yang andak acah acah malu gitu ahhh..hahahaha

then after prayer gitu..ktorg pun siap siap lahh sbb nak balik Seri Iskandar..
and i give all bags kat andak utk masuk dlm kete..
pastu nab keluar lah kjap sbb nak letak beg lappy sekali.. but then??
ippi and andak dok gelak gelakk.. and im was like WHYYY??? dah tak muat ke bonet nak letak barang?? nab pun start la bebel...pumpang pumpang...
then dorg ckp "bukan itu'..

KUNCI KETE DALAM BONET

oeemmmggiiiii guyssss... hahahaa how come doooo..
andak mase nak susun beg dlm bonet tu die siap letakkunci tu dalam bonet.. then after siap kemas tu die terussss close bonet tuu,,, andak tanya ippi 'MANA KUNCI KETE?' 
cari kat poket seluar takda bagai..rupanyaa dalam bonet..tu yang masa nab dtg kat dorg tu dorg gelak-gelak.. rupanya kunci dalam bonet.. aisehhhhhhh 
pintu kete lock pulak..
memasing dah takleh pikiaq..
then my brother 'along' and paksu try lahh bukak..seluk bagai apee.. still takleh.. nak panggil org kunci pun tak boleh sbb time tu ahad enn.. nak tak nak kene tggu esok!!!

then they decided untuk overnight kat rumah.. even time tu abah sruh ktorg balik SI using my sister's car tapi memasing tak nak and we skip our monday classes..hehehe :))

then tomorrow morning tu.. we assume org kunci tu datang early morning.. tp malang nyerr he can't make it.. sbb kedai die takde pekerja.. pekerja die still on raya.. so kene tggu lunch hour bru die datang rumah.. so ktorg pun sabarlahhhhh menunggu.. fuh fuhhhh..

pkul 2.00 macam tu, org tu pun datanggg..
we are sooooo excited tggu kete tu boleh bukak..hahahaha
tggu die godek2 thenn yeayyy finally can open it..hoyeahh!!
dorg pun apa agi ambik beg bagai then siap siap terus gi mandi tukar baju.. tapi masa dorg tido tu dorg mandilah petang nye tu just they didn't change their cloth even i dah bagi suruh tukar..segan katernyer.. acahhh..hahahahaha

semangat dah ni siap siap semuaa..then salam mak abah sbb nak balik..
TUP TUP!!!
kete tak boleh start~ alahaiiii dugaan sungguh weyhhh
hahaha.. sbb alarm kete tu takleh function..
alarm die kena matikan dulu baru boleh start engine.. fuhh complicated sungguh security kete andak nie.. hahaha
bende tu boleh overcome if andak ada kunci bulat untuk matikan alarm keta tu.. tapi malangnyaa kunci tu kat rumah dia..hahaha

so kene tggulah mechanic sampai... 
tapi sementara tunggu tu ktorg dok merayauu gi cari mana mana kedai yang ada jual kunci tu... sbb  my brother in law he toyota user gak.. ckp ade jual KOT kat kedai..then gigih lahh cari kat pekan sabak.. tapi takda.. pastu gi sg besar..pun xdak gakk. and on our way to balik rumah singgah stesen minyak jap.. pastu nampak lahh sorg pakcik nie die pakai hilux.. and maybe he has that kind of key tu.. andak ngan nor pun gi lah tanya.. nab ngan ippi just stay dlm kete.. then tak lama tu dorg dtg ckp pakcik tu nak tlg.. pakcik tu pun follow lah ktorg.. tpi yang xleh bla ktorg yang follow pakcik tu sbb die bawak keta apakk laju enn.. 

nab call abah.. what the progress.. then abah cakap keta dah boleh start.. alhamdulillahhh...
so how pakcik tu??
haaa ktorg dah menggelabah camne nak bagitau pakcik tuu.. sian pulak dooo.. dah lah sanggup nak tlg.. and ktorg blur nk decide mcm mne nk ckp.. sbbnye

1. biarkan je pakcik tuu.. klau die stop means nak tlg..klau tak means die tak nak tlg.
2. potong keta pakcik tu then stop anywhere
3. follow je sampai pakcik tu berhenti

then we choose no 3..

and pakcik tu pun berhenti kat area stadium..andak pun gi lah ckp kt pakcik tu.. yang kete dah boleh semua tu.. and pakcik suruh belajar elok-elok

kitorg pun balik lah rumahh... bahagia dihati sbb keta dah boleh start.. and boleh balik SI..
pkul 6.00 mcm tu ktorg odw balik SI.. sampai si around 7.30 mcm tu.. and now kete tu kene repair untuk tukar and setting balik all security and alarm die.. 

hahaha.. unforgettable experiance to us..
and unplanned for them untuk tido kat rumah nab..hahaha
sorry if ade kekurangan ke masa korg tido rumah nab.. sbb tak prepare apepun on that time..ye laa kebetulan enn..

so nanti nanti datang lahh rumah lagi... cakap je nak makan apa..my mom will make it.tapi makanan melayu je ahh..hahaha.:)) thank you for coming rayaaa.. love uolss xoxo...

so tu jestoryy and  picture raya nab for this year.. beshee beshee jeee but so fun!!
btw,our family ade raya agi for second time after my abang balik from moscow end of this month nie..ohyeahhhhh!!! 
RAYA LAGI... 
time ni maybe semua ada..so much fun..hola holaaaa..
so wait for second celebration guysss... 
okelah i need to continue my assgment dear..
and not forget too.. SELAMAT HARI RAYA to you eventhough raya tahun ni dah lain for us.. have fun and enjoy ur life :) oke okeee see for the next post kayy.. byee muahh

yang manis
nabila

Saturday, June 18, 2016

Experience Paragliding

Assalamualaikum readers !!!!
long time no see u gaiss right :)
 its quite berbulan bulan lah jugak im not spend my time to this entry..
but usually nab memang jarang post pun kannn.. acah macam selalu je enn keep update.. LOL..hahahaha :))

oke just forget it~

now, nab share a story with u gaiss... Finally i dapat naik PARAGLIDINGGGG!!!
yeayyyy...dah lama gilossss mengidam nak naik.. but tak dapat dapat.. sbb its quite expensive lah jugak die punya fee RM 200++ 
untung nye kali ni pergi ade org sponsor..wewwooo
sape yang tak nak pergi enn klau ade chance yang tak payah berbayar nie.. bak kata my advisor backpacker artu..klau nak doing something yg extreme but no budget.. cari mana2 organizations yang ada provide program yg u gaiss nak.. so kene rajin2  lah surveyyy..hehehe.. so thanks a lot to Rakan Muda Uitm for this opportunity gaisss..hehehe
kitorg buat paragliding tu kat Banting, Selangor. Kalau kat Selangor ada dua tempat je..banting dengan Kuala Kubu Baru.. nak tinggi and best dekat KKB..banting ni just high biase2 je...hehehe
by the way masa mula mula nak get ready nak naik tu..perghhh nervous die serious xleh bla.. ye laa u gaiss nak terbang just depend on ngan payung tu jee.. if anything happen macam mane.. ohhh that time..fikir bukan2 dah weyhh.. but our pilot ckap jangan fikir bukan bukan..once fikir maka jadilah betul..so just chillex~

tapi bler pilot ready sruh lari kedepan... and can flyyyy... maigoddddddd thats so awesomeee!!! serious awesome namateyyy weyhh..u gaiss should try... unbelievable dapat fly.. and angin sepoi sepoi bahasaaa... so fun babehhhh.... memamg relax habiss.. perasaan cuak yg tadi tu terus hilang... bler naik rasa macam tak nak turun turun..biar je kat atas tuuu... 

this activity can be part of ur hobby but barang2 die supah namatey nakkkk... payung tu jee dah 7K macam tuu.. ngan support beg die lagii.. but its never mind bende ni boleh buat bisnes suka suka... sbb nyer mostly pilot yg ajar kitorg tu pun suka suka jee.. pastu now dorg dapat generate income dari hobby dorg tu... hmmmm such a nice idea utk masa depan nie.. but kene terel dulu lahh ade license bagai utk bawak solo.. brub oleh bawak org fly jugak.. 

so nab lanje gambar sikit ahh..hehehe












video

semangat dah pegang go pro..nak buat video bagai.. aleh alehh salah setting lah nak oii.. terbuat time lapse.. maka jadilah video seperti diatas..hmmmm...cecedihann.. so takde satu gambar nab yang nice pun.. sob sob sob.. 

so u gaiss kene try buat bende nie kayy.. best sesangat.. even rasa macam duit melayang macam tu je macam kite terbang tuu but experience cant get if u dont want to dare it..
i f ade rezeki will try again next time kat KKB pulak..hehehe 

so that's all gaiss..byee..

yang manis
nabila

Tuesday, December 29, 2015

hey YOU, thank you

assalamualaikum.. hye semuaaaaaaaaaaa

masyaallah lama gilossss nie tak tulis kat entry nie... maap yaaa !! :)) 
last post masa bulan june kott..hahaha..
ape tak nyer..busy je memanjang..itulah inilah sanalah sinilahh..banyak sgt kotmitmennyer kalah PM najib weyhh..tgok2 dah masuk sem 4 dah nie..hahaha

oke..now what i can summarize hidup nab since berbulan bulan nie... huhuhuhuhuhu... 
HAPPY SAD HURT SMILE CRY SMILE... lolllzzzz

oh my, how come hidup nab boleh jadi macam niee.. *emoji thinking*
hahaha.. actually takdelah trouble sgt..just for me there are lot of things yg nab learnt from my mistakes sendiri or maybe not me or maybe others or maybe me or maybeeeeee both.. LOLl.. 'ayat aku mcm penuh masalah je' HAHAHA
yaaa... actually maybe entry kali nie ade relates jugak la kot ngan post previous..huhu *scrollbalik*
dah lama nak share kat sini sbb ye la blog is one part of my life untuk share2 kann.. so no one can halang i..okeyy *angkat tgn atas bahu*

first of all what i can say is dalam hidup nie kan tak banyak benda yang kekal tau.. termasuk diri kita sendiri.. sebab Allah bagi kita pinjam semua yang kita ada sekejap je kat bumi nie... termasuklah orang yang kita sayang.. *oke nak masuk cter dah* 
orang yang kita sayang tu ada sebab musabab dia hadir dalam hidup nab..sapa DIA?? dia adalah seorang adam yang berjaya membuka hati nab untuk merasai apa tu perasaan dan fitrah :)  huhu..
dan ada sebab musabab juga kami mencari penyelesaian utk tak meneruskan apa yang diimpikan.. 
since kitorang berkenalan and berkawan, banyak benda la jugak yang nab tau and belajar from him..especially pasal guy nie..ye laa..dulu dekat sekolah mana ada rapat sgt ngan laki nie.. gitu2 jee..lagi2 bler nab mmg tekad tak nak ada pun relantionship masa kat sekolah..hahaha 
so from him laaa, nab tau skit2 and more think matured skit kott..kott laa..hehehe

serious talk nab cakap.. nab happy sgt bler nab dapat kenal dia.. he's a funny guy.. mmg suka wat lawak.. and very nice person.. semua org senang untk berkawan ngn dia.. :)dia ni kalau dah bercerita memanggg tak boleh stop..pokpekpokpek je kjer..hahaha..nasib laaa nab nie pendengar setia..*angkat bakul sendiri* and yg buat nab rase nak kawan ngan dia sbb he always comfort me when im in trouble..not only me, kawan2 dia pun.. at the first mmg nab mcm ragu2 utk kenal dia.. sbb nab terlalu taksub ngn azam sekolah dulu..lol but i try  challenge to myself utk know him more.. and yaaaaa i did it!!! huhuhu.. 
a lot of moments jugak laaa ktorg got through together..huhu..masam manis cuka pahit semua adaaaaaaa.. 

after a few months.. ktorg mcm suam suam gitu..huhu yaaa mungkin time tu nab pun ngah busy ngan assigment, presentation, kelab and bla blaaaaa.. and he also busy ngn final project, PM program itu ini.. and ktorg pun mcm tak dapat nak understanding ngan situation masing2..huhu and yes honestly, from there nab nampak banyakkkkk bende between us.. :) ada negative nya and ada positive nya... but i try to think positive and keep move on with the flow.. ye laa rancangan Allah kita tak tau kan.. :))) yes i admit, time tu nab mmg dah ade feel kt dia just idk how to show at him.. so i just keep pray and let Allah show me the best way and banyak bersabar..huhuhu :) *pengakuan yg jujur sgt ni nab*

time to time..Allah macam bagi petunjuk kot kat kitorg berdua utk do something yg lebih better utk next life..its hard for me utk deny perasaan sendiri on that time but situation kitorg masa tu mmg really tak izinkan utk nab carry on ngn feeling tu sbb i know dia pun mcm try to end up all this..serius masa tu hati ni sgtlahh tak tenteram..sekejap fikir tu sekejap fikir ni..hnya my lovely roomate je yg tau condition nab time tu...so utk elakkan rasa yg lebih sakit, i try to find the solution and just cant say anything whatever he said and decided sbb i know maybe ade jugak salah dari nab or maybe from his side too or both.. and i realize that im not good enough for him..yaa i hope also that our relantionship can long lasting but hmmmmm.. :(( then,lama lama ktorg terus silent till now..hmmm maybe dah rancangan Allah tentukan mcm tu kan.. :) tapi nab nak cakap yang i really apperciate every single things yang dia wat kt nab..take a good care when im not feeling well and try to comfort me when i hve a lot of problems and always be my good listener..*oke tba2 rasa rindu pulak..loll*  sorry if sepanjang nie nab ada buat salah silap yang nab tak perasan or something that you disappointed to me..and  THANK YOU very much.. thank you being a part of my life.. thank you for everything.. sampai bler2 pun dia tetap kawan nab..and nab doakan that he can find someone better than me and have a better life..amin..and i hope our silaturahim never end.. :)) 
*rasa sedih pulak..lap air mata :(*

yaaa after passed through all these.. nab macam ada rasa matured sikit utk buat keputusan especially utk kebahagian diri sendiri..*biasalah umur nakmasuk 20 dah ni*.... dalam hidup ni kann semua bnda kene pilih.. once you tersilap pilih, you kene laaa tangung sampai akhirnya..for example, nab pilih utk kenal dia but Allah plans everthing, so nab kene laa lalui apa yg Allah dah tetapkan tu :) and tak ada dalam hidup ni yang kita panggil nasib sebab nasib tu datang nya sendiri dari pilihan yang kita buat.. am i right??? hehehe... 
so just smile babyyyy and enjoy your LIFE !!!!!! 

byebye... 

thank you for reading :)

yang manis
nabila





Sunday, June 28, 2015

perasaan atau perasan ?

assalamualaikum semua....
dah lama nab takbuat come back tulis entry dalam nie kan..hehehe
tak tau ada idea nak tulis but dah type type tu dok padammmm balik.. hahaha
tulis padam tulis padamm
end up dah post pun.. :)

btw, SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN UOLSS...dah puasa dah..hehehe.. this is for the  second time puase kat U..uhuk uhukkk... xpelaa dah biasa puasa jauh2 ngan parents nie..

jap napa tajuk nab lain macam je bunyi.
PERASAAN ATAU PERASAN?? hahaha..jeng jenggg

actually nab nak cakap pasal something but i want to talk general dulu laa... mostly enn and sometime enn kita nie selalu confused ngan perasaan sendiri kita enn. yela sekejap cakap macam ni sekejap cakap macam tu.. xde bende yang pasti even dah buat decision pun sometime kita akan rasa menyesal dgn decision yang kita dah buat tu. contoh la kan, example yang nab nak bagi nie la kan.. walau macam xde kene mengena antara hidup ngan mati..hehehe :) kau gi kedai makan. kau nampak banyak lauk.. banyak banyak sgt sampai tak tau nak pilih mana. tapi yang rasa sedap ditekak nak makan ikan dgn ayam. tappiii duit ade 3 hengget mne cukup nak beli dua, so kau kene buat pilihan either ayam atau ikan. fikir punya fikir kau pilih ayam. makan ayam tapi ayam tak sedap. kawan cakap ikan tu sedap, then, kau menyesal sebab tak pilih ikan. kannnn dahhh menyesalll tuuu.........

haaaaa... tu ibarat overview yang nab nak sampaikan sekarang. maybe cter nie not supposed to be share ngan hampa semua but this is my entry, and i want share it. :) hehehe... actually nab sekarang nie ngah confused dgn condition nab. condition ap?? kesihatan ker... sakit ker.. NOPE! bukan pasal bende tu.it is about my heart towards someone yang nab sendiri tak pasti adakah untuk dia atau si dia... amboiii sampai dua bakhangggg..hehehe bukan tamak cume dalam hidupnie kene ada pilihan, baru ada cabaran. dan disebabkan cabaran tu laaa.. nab confused ngan diri nab.. nab nak sape sebenarnye.. Dia atau si dia???  

yang Dia ni nab dah lama memendam perasaaan bertahun lamanya but we're still contact as friend even tak selalu. huhuhu Dia nie pelik skit tau.. suke buat org tertanya tanya.. perangai Dia percakapan Dia sukaaaaa sgt memperangkapkan perasaan nab. sampai kadang-kadang nab rasa.. EH ! EH! ape nie.. kenapa nie.. adakah Dia ada perasaan yang sama.. EH!! perasaan nab je tu kot, ker perasan yg die suka jgak...haaaa kan dah confused tu tapi kadang-kadang Dia suke menyakitkan hati sampai rasa ERRRRGHHHH... stresss..hahaha tapi apepun Dia tetap kawan nab.. biar masa yg menentukan nnti..uhukuhuk..

kalau yang si dia nie, hehehehe... actually baru je kenal but ktorg macam dah lama gilosss kenal.. and  bila kenal die.. nab dapat rasa he is a nice person. bukan setakat rasa but nampak sekali..hehehe... si dia nie kannn bukan nak cakap ap laaa, si dia sgt caring ngan nab.. sampai nab pelik napa die buat semua tu erk... si dia ad perasaan ngn nab ker??? ker nab perasan je nie.. huhu.. tapi nab ad la dgr desas desus mengatakan benda tu betul but i'm still not sure coz i;m confused with myself toward my feeling on him. kadang-kadang action si dia terhadap nab lain mcm... smpai nab rasa ad sesuatu perasaan yang nab sendiri x pasti.. ade la suatu hari nie, gi jumpe ummi ( mak angkat merangkap kauseling uitm) tanya pendapat ummi.. ummi cakap kadang kadang mmg perasaan ni suke memerangkapkan kita dan membuat kita confused perasaan ke perasan..hahaha.. tapi ummi ada cakap yg si dia nie sesuai dgn nab kalau boleh jgn lepaskan die..terms jgn lepaskan ni is jgn lost contact ngan dia even dah graduate nie sbb ummi dapat rasakan something between on us and nampak keserasian tu.. apepun waktu study nie just kenal2 macam tu dulu..biar masa yang menentukan dan banyak berdoa.. Allah tu maha menentukan.. so nab pun mcm xtau lagi nak katakan macam mana perasaan nab nie.. takut nab perasan je.. tapiiiii gaya die macam ada perasaan.. haaaa kan confused tuuu

ftrah bagi manusia mempuyai perasaan suka sama suka cuma kita kene pandai untuk control jgn sampai perasaan tu yg control kita..bahaya dah tu...lagi lagi anak muda macam kita nie.. mmg la ada segelintir mentality yang cakap..buat apa nak fikir, fikir belajar jeee..nnti dah kerja baru fikir and baru cari..  mmg la betul bnde tu but rezeki kita tak sama ngan org lain..mmg ada org yg masa bljar tak prnah but then  kerja tup tup dah kawin.. ad jgak yg bru kerja baru nak cari tapi x jumpe jumpe then tak kawen..lain orang lain rezeki nyer.  mungkin Allah tunjuk sekanrang ni dekat nab supaya nab lebih berhati hati dan belajar untk mengenal hati dan memilih yang terbaik dan dugaan hati. cuma nab tak hope too much and nak kearah yg x lurus tu.. kalau boleh nab nak fokuskan bnde yang lebih pentimg dulu.. yang fitrah tu follow seiring jgak..huhuhu...
apepun doakan nab supaya hati ini sentiasa dijaga oleh Allah dan Allah bagi petunjuk mne yang betul mna yang sepatutnya.. insyaallah... kalau nab dah tertulis untuk Dia atau si dia, moga allah peliharalah hati die dari hasutan syaitan dan persiap kan diri utk jdi pelengkap nab yg sepatutnya.. insyaallah..amin..

hahaha.. rasa malu pulak cter pasal feeling feeling nie..huhuhuhu.. xpelaaa.. smuorg akan face bende nie.. tipulahh kalau xpernah rasa ap yang nab rasa kan..hehehe...
so tu je kot nak cakap.. nnti nab celoteh lagi erk.. bye bye.. assalamualaikum

yang manis
nabila

Monday, April 6, 2015

OSCAR NIGHT

ASSALAMUALAIKUM 

hai..
 hari ni nab nak berceloteh sikit pasal dinner department nab hari tu... tak tahu lah kenapa semnie rajin bebeno nak datang nye...mungkin sebab buat kat hotel? mungkin sebab die jauh dri uitm?mungkin sebabbbbb bayar kali ni agak murah.. hehehehehe

so far so good la..dinner  kali nie.. *ayat mcm dah bnyk kali je attend dinner*
hehehe

mostly nab and the geng dtg dinner tu just for makan.. makan.. makan.. and makannn....semuanya makan.. sampailah habisss lauk dlm tray ktorg tu.. hehehe teruk perangai.. after makan take picture sikit.. SIKIT?? xde la sikit... banyak jugak lahhh sebenarnye.. baru duduk dah capture sana sini..pastu duduk balik.. pastu capture balik... pastu duduk balik.. sambung makan... and we repeat repeat repeattttt again... hahahaha


kali nie gi dinner dgn budak class nab..mule mule dorg xnak follow... setelah berjaya dipujuk rayu menangis merajuk bagai.. akhirnye adelahhh yang follow..hoorayyyy!!! tapinot semua lah join.. a few je la..but oke laaaa.. darixdekann..gi dinner sorang sorang ... so sad la kan....

apepun mlm tu kitorg enjoy,,, 

so nak belanja gambar skit .....

gegirl






exclass rep and asistant..cewahhhh



acah acah candid la ngn bro nieee

FIVE FIGES 





























So thats all je nak share..bnayk lagi gambar tapi line slow bakhanngggg nak upload tu je yg berkesempatan... oke got togo..nak study..FINALmeh... love you readersssss...nabbagi muahhhhhhhh ckit..
muaahhh..muahhhh...hahahaha
assalamualaikum

yang manis
nabila

Sunday, March 8, 2015

ice breaking selepas menyepi...

ASSALAMUALAIKUM...


hye.. seriously cakap dah lame tak meng-update blog..rasenyer last post october punya cite..huhuhu..ape kan daya busy memanjang tak sempat nak memerah otak nak post entry ape.. habis buat kjer,  masuk bilik tidurrrrrrrr ZZZZZZZZZ...

so far macam macam jugak la jadi since dari october 2014 tu sammmmmmpaaaaaaai la 2015 nie... MAAI dah masuk tahun baru dah.. haahaha HAPPY NEW YEAR UOLLS..

azam tetap sama takde beza pun sebab azam tahun lepas tu pun ade yang tak tertunai tunai lagi..hahahaha
so just continue je la kannnnn...hehehe

oh yaaa... nab dah sem 2 tauuu..huhuhuhu..cepat je masa tu running enn.. lagi sebulan dah nak habis sem 2 dahh.. final around the corner bebehhhhh... cuak mehhh.. apepun usaha tu yg penting..then put the rest to Allah and let HIM decide what the best for me... hehehe..insyaallah amin.... btw sem 2 nie lagi mencabar tauuu.. i dont know why... but serious talk sampai kadang kadang rase macam nak pecah kepala pun ade.. nak tau ape bende nyer tu?? wait for the next entry.. :)

huhuhu..hari tu my birthday kannn 6 march.. sedeh la jugak tak dapat celebrate kat rumah.. sbb minggu lepasnyer dah balik... but its okay i'm fine.. "dgn hati yg redha pasrah terimaaaaaa...cryingcryingggg" 

seriously terkejut member2 kelas buat suprise... tepat pukul 12.00 a.m berduyun duyunnnn whatsapps masuk serentakkk..hahahhahaa terkejut kot...that time tak tido lagi sbb member suruh hantar barang kat bawah alasan die tertinggal barang..padahal nak bagi nab hadiah laaaa.... terharu lagi.. " tutup muka" and ad la sorang nie siap call and nyayi lagi tu..uuuu so sheweeeeeett la awakkk..hahahaha malu saya " tutup muka" and not forgetten my schoolmates yg wish kt FB twitter and post pic saye kat insta "ajet ajet retis je aku nie..HAHAHA" thank you so muchhh love you olls laaaaa... 

mostly the content of wishes ade selit  
"NANTI DAH JUMPE JODOH BAGITAU ERK..JGN LUPA JEMPUT"

hahahahaha..rase funny laa..rase macam dah besar sbb dapat wish macam tu.. 19 kannnnn dahhh... tapi mak cakap " habis belajar dulu!!!" uishhhh patah hati terus nak cari..hahahahaha
apepun so far tak jumpa jodoh lagi..mungkin ada tapi tak nampak lagi..mungkin takde sbb xtau blernye... jgn risau nnti nab jemput yer...


so i think thats all untuk sum up kan  my life after menyepi nie..( takde la cter banyak pun actually)
nanti nab post agi yerr.. ade lagi benda nak cakap... but masa ni kalau tak jeles x sah..hahaha.. nak buat assiignment nie..next week dah kene submit.. apepun tak buat agi..teruk kann??? hehehe alaaaa standard la tu..buat kjer last minute.. student kann.. huhuhu..

bubyeee... see yaa!!! 
assalamualaikum



Tuesday, October 14, 2014

yeaaaayyy!! CUTI DAH...

assalamualaikum semuaaa!!

hyee from sunshine!! hehehe


ate dah lame takdengar cter teman kan... 
nak wat macam mne busy laaaa cik akak abg adik oi..kite ngah final exam..huhuhu

and now.. ALHAMDULILLAH and thanks to Allah.. i'm done with the final..jyeaahhh..

so far so gooodddddddd laaaa soalan examm..boleh dijawab dan ditulis dan dikire..

BETUL atau SALAH?? hmmmm..tawakal je la..janji dah buat yang terbaik kann..

apepun macam tak caye je.... dah habis satu semmm *ala baru satu sem dek oii*

xde lahh..mcm terkejutkann..dlu mse zaman zaman sekolah..kanak kanak ribena dulu..kne sekolah setahun dlu bru nak final enn.. ni berapa bulan bljar dah final.. kann cepat tuuu.. hehehe

so plan cuti nie??

xtau lagi nak buat apa... mohon jangan asik makan tido makan tido je..haishhhh berisi plak nnti jawabnyer.. hewhehwhewhew..

just wait see je la.. nak buat apa kan..:)


so to AP115 1E dip of Estate Management:

saye NURUL NABILA bt SUANDI as your EX- asstant class rep..
nak mintak maaf la..if sepanjang satu sem nie..nab ade terkasar bahasa ngan korang ker.. or suruh korang buat tu buat nie.. or buat muke nak tak nak je layan korangg enn..hehehe.. sorry lah yerrrr.. or saye nie malas ke nk jawab persoalan korg..or malas nak ambik tau pasal korg especially dlm wasup enn...hehe
mohon diampun yaaaa bapak bapak ibuk ibuk..hehehe

apepun thank you for being my friends and always be my friends  :))

insyaAllah kalau Allah murahkan rezeki kite semua.. insyaAllah DEKAN semuanyer..aminnnn

hope jumpe next sem kayyyy..xnak ade satu pun yg quit kayy 



cehhh!! yang depannie ajet ajet MT class..hahaha

 







next sem nab ngan fit dah xnak jadi class rep ngan asstant dahh..
 KEPUTUSAN kami MUKTAMAD
HAHAHAHAHA~~


 *oke xleh nak cter panjang sangat ni meleret leret :'(.. line internet pun mcm pfftt... hahaha
  mngharapkan belas ihsan wifi blok kolej nie..tu pun slowww.. so itu je alkisah for this entri..
esk balik rumahh..bye..tatatitutuuuuuu..

assalamualaikum :))